Ikkunoiden pesu

Ikkunanpesut palveluna kotiin tai toimistoon

Kesän korvalla moni alkaa katsella kriittisellä silmällä lasipintoja: lisääntyvä valo paljastaa ikkunoista jos jonkinmoisia talven aikana kertyneitä läiskiä ja pölykerrostumia. Olisi aika putsata lasit koko kodista, mutta kevätkiireet painavat, eikä sopivaa hetkeä tunnu löytyvän kalenterista.

Oletko koskaan miettinyt ikkunanpesun ostamista ulkopuoliselta taholta? Pesufirmojen käyttö ei ole yritysten yksinoikeus, sillä siivousyritykset myyvät palveluitaan yhtä lailla yksityisille ihmisille. Lasipinnat saattaa saada puhtaaksi yllättävän helpolla ja kätevästi, jos ikkunanpesuun on valmis laittamaan hieman rahaa. Ostopalvelun etu varsinkin perheen äidin kannalta on se, että sillä säästää paljon aikaa ja päänvaivaa – se saattaa kiireisen elämän keskellä olla paras ratkaisu kodin viihtyvyyden lisäämiseksi.

Siivousfirmojen hinnat eivät juuri päätä huimaa. Pesulat tarjoavat ikkunanpesupalveluita kotitalouksille varsin kohtuullisin hinnoin. Vertailu eri yrityksien välillä on helppoa, sillä moni yritys päivittää hinnastonsa verkkoon säännöllisesti. Jos ikkunanpesu on mielessä, kannattaa käydä tutustumassa paikallisten yritysten tarjontaan.

Ikkunan pesun hinta, 42 €/h

Soita ja varaa ikkunan pesu: 020 743 1260 (pvm/mpm)

Ikkunan pesu palvelu Helsinki

Ammattilainen hoitaa työn laadukkaasti ja nopeasti

Mitä etua ikkunanpesun ostamisesta on? Vastaus on helppo: ajan lisäksi säästät myös hermoja.

Muistatko ne lukuisat kerrat, kun yritit hinkata ikkunoita epätoivoisesti puhtaaksi? Pesit ikkunan uudestaan ja uudestaan, mutta silti lasipintaan jäi raitoja ja tahroja. Edes tehokkaat, ikkunanpesuun varta vasten valmistetut pesuaineet eivät tehneet ikkunasta säkenöivää.

Ammattimaiset ikkunanpesijät säästävät sinut kiillotusmurheilta, sillä he tekevät takuulla hyvää jälkeä. Yritykset käyttävät vain alan koulutettuja ja osaavia ammattilaisia, joten työn laatu on taattu. Sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin siitä, että olet paikalla oikeaan aikaan.

Turhista asioista ei kannata ottaa stressiä, jos tarjolla on helppo apukeino. Ikkunanpesun kustannuksetkaan eivät nouse pilviin, jos palvelua tarjoavien yritysten hintatason kartoittaa tarkkaan. Myös verottajan suuntaan kannattaa olla yhteydessä veroilmoitusta tehdessä.

Pesupalvelut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin

Tiesitkö, että ikkunanpesun voi lisätä kotitalousvähennyksiin? Jos et, nyt on korkea aika perehtyä vähennyksen piiriin kuuluviin palveluihin.

Kotitalousvähennyksen voi saada, jos kotia esimerkiksi remontoi tai sinne asentaa tietoteknisiä laitteita. Myös kodin kunnossapitotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kotitalousvähennyksen omavastuu vuonna 2017 on 100 euroa, ja vähennysten yhteenlaskettu enimmäismäärä puolestaan on 2400 euroa henkilöä kohti. Puolisoiden enimmäisvähennys on 4800 euroa.

Vähennyksen määrä riippuu siitä, palkkaako pesijäksi työntekijän vai ennakkoperintärekisteriin merkityn yrityksen. Työntekijän palkkakuluista vähennyksiin voi ilmoittaa 20 % työntekijän palkkakuluista. Jos palvelun ostaa yritykseltä, vähennyksiä saa vain arvonlisäveron alaisesta työstä. Tarvikkeet ja matkakulut eivät kuulu vähennyksen piiriin. Ostaja saa kotitalousvähennyksiä 50 % yritykseltä ostamansa työn arvosta.

Kaikki kodin kunnossapito- ja huoltotöihin liittyvät kuitit kannattaa kerätä talteen ja toimittaa verottajalle, sillä vähennykset alkavat tuottaa tulosta reilun 220 euron jälkeen. Pintoja saa tällä hinnalla pestä kerran vuodessa, sillä kokonaisvaltainen ikkunanpesu keskikokoisessa talossa maksaa tavallisesti noin 250 euroa. Pienemmissä taloissa hinta on luonnollisesti alempi.

Kirkkaat ikkunat luovat kodin tunnelmaa

Sameat ja pölyttyneet ikkunat peittävät auringonvaloa jopa useita kymmeniä prosentteja. Varsinkin vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla sijaitsevien talojen ikkunat keräävät pölyä ja likaa helposti, ja ikkunat samenevat talven aikana nopeasti.

Kirkkaat ikkunat tuovat kotiin iloa ja valoa. Talven aikana pölyn samentamat seinät näyttävät kuin uudestisyntyneiltä, kun ikkunat pestään kirkkaiksi. Kesäaurinko valaisee koko huoneiston, eikä uutta sisustusta sittenkään tarvitse hankkia.

Kuvittelepa kaunis kesäpäivä puhtauttaan hohtavalla lasiterassilla. Viherkasvit kukoistavat ja valo säkenöi kauniisti puhtaiden lasipintojen läpi lämmittäen koko huonetta. Linnut laulavat pihalla, ja vasta istutettu tomaatti alkaa jo työntää nuppuja. Kesä on vuoden parasta aikaa!