Desinfiointi / höyrypesu

Desinfiointi

Teemme desinfiointipesuja hyvin erilaisiin tiloihin; tuotantotiloihin, päiväkoteihin, ravintoloihin ja myös koteihin.

Desinfiointipesut voivat tulla kyseeseen useissa erilaisissa tilanteissa.

Tyypillinen tarve on noroviruksen taltuttamiseksi tehtävä Virkoil-puhdistus, jossa kaikki kosketuspinnat käydään läpi kertakäyttöliinoilla, joissa vaikuttavana aineena käytetään vaihtoehtoisia hypokloriittidesinfektioaineita. Useimmiten toimenpide toistetaan 2-3 kertaa riippuen tilan käyttötarkoituksesta sekä altistuneiden määrästä. Puhdistusaine sumutetaan kertakäyttöliinoille tai liinat käsitellään aineella valmiiksi ennen kohteeseen tuloa. Liina käytetään vain kertaalleen ja vaihdetaan uuteen tiheästi. Desinfioinnin yhteydessä höyrykoneella voidaan käsitellä esimerkiksi kylpyhuoneita, tekstiilikalusteita, lasten leluja, sängyn rakenteita jne.

Desinfiointipesua voidaan tarvita myös, jos kotieläin sairastuu esimerkiksi loistautiin. Näissä tapauksissa pintojen puhdistus tehdään käyttämällä sumutepullossa SumaBac-ainetta. Aineella käydään läpi myös lattiat, seinämät ja ovet ainankin siltä korkeudelta, mille esimerkiksi koira ulottuu.

Desinfiointipesua ja höyrypesua voidaan käyttää myös kotiin kotiutettavan potilaan makuuhuoneen ja käyttötilojen desinfiointiin. Näin bakteerikannat saadaan mahdollisimman alhaisiksi, eikä potilaan hoito kotona aiheuta lisäriskejä epäpuhtauksien osalta. Tyypillisiä asiakkaita ovat esimerkiksi leukemiapotilaat.

Höyrypesu

Höyrypesulla voidaan puhdistaa tekstiilipintaisia kalusteita kalusteen pintaa vahingoittamatta. Pesusta ei myöskään jää jälkiä tai pesuainejäämiä.

Olemme pesseet höyryllä esimerkiksi sohvia, joissa on eläin- tai ihmisperäisiä eritteitä. Höyry imeytyy syvälle patjaan ja koneessa oleva imujärjestelmä imee epäpuhtaudet höyryseoksen mukana likasäiliöön, jolloin myös patja tai sohvarakenne pysytytään paikallisesti syväpesemään.

hoyry03