Allergiasiivous

Allergiasiivouksessa tavoitteena on poistaa asiakkaalle ärsytystä aiheuttava epäpuhtaus. Allergiasiivous tilataan tyypillisesti asunnon oston tai vuokrauksen yhteydessä, kun aikaisemmalla asukkaalla on ollut asunnossa lemmikkejä, esimerkiksi koira tai kissa. Siivousmenetelmänä käytetään höyrypesua ja käsin tehtävää puhdistusta, jossa käydään läpi kaikki huoneiston rakenteet paitsi katto. Yksi tärkeimmistä siivoustoimenpiteistä on lämpöpapattereiden puhdistus. Käytämme höyryä, jolla saadaan patterien väleistä pois pöly, joka sisältää paljon koiran tai kissan hilsettä.

Koiran hilseen poisto allergiasiivouksessa

Pesulla poistetaan hilse kaikilta pinnoilta sekä tahmaisuus ovista, seinistä, lattioista ja pinnoilta, joita lemmikki on koskettanut. Jos huoneistossa on voimakas eläinperäinen tuoksu, niin teemme allergiasiivouksen yhteyteen myös otsonoinnin. Allergiasiivouksessa kylpyhuone käsitellään BR75-aineella, joka poistaa kissan virtsan hajun ja pinttymät kaakelilattian saumoista.

Allergiasiivous tekee lemmikkiasunnosta uudenveroisen

Moni allergikko pelkää uuden asunnon vuokraamista, sillä koskaan ei voi tietää, millainen historia asunnolla on. Vuokralainen miettii, onko edellisellä vuokralaisella ollut kenties kissoja tai koiria tai muita oirehdintaa aiheuttavia lemmikkieläimiä. Asuntoon tutustuessa voi yrittää haistella ilmaa ja katsella sohvan päällysteitä. Jos istuimissa näkyy irtokarvoitusta, voi olla lähes varma, että lähistöllä majailee kissa.

Jos asunto kuitenkin kaikilla muilla tavoilla miellyttää, tulee vastaan ongelma. Tekisi tosissaan mieli vuokrata asunto, mutta oma terveys huolettaa. Varsinkin keväisin allergiaoireet puhkeavat kukkaan yhdessä katupölyn ja koivun siitepölyn myötä. Oirehdinta heikentää elämänlaatua huomattavasti, joten houkuttelevakin asunto saattaa helposti jäädä vuokraamatta.

Näitä ongelmia miettii myös moni vuokranantaja, ja siksi asunnonomistajat usein kieltävät lemmikkieläimet vuokra-asunnoista. Asunto ei mene helposti vuokralle tai kaupaksi, jos eläinten haju on pinttynyt seinätapetteihin.

Jos vahinko on ehtinyt jo tapahtua, ei hätää. Siivouspaveluja tarjoavat yritykset tekevät asuntoihin allergiasiivouksia, jotka puhdistavat asunnosta vuosien tai jopa vuosikymmenten aikana kerääntyneen lian. Siivouspalvelut tilataan tyypillisesti juuri siinä vaiheessa, kun asuntoa ollaan myymässä tai vuokraamassa edelleen. Edellisen asukkaan lemmikkien ärsytystä aiheuttavat irtokarvat ja hilse halutaan hävittää kokonaan ja asunnosta tehdään uudenveroinen.

Allergiasiivouksella asunto puhdistuu taatusti

Moni ei tiedä, että eläinten allergisoiva osa ei suinkaan ole karvoitus. Karva saattaa nenään joutuessa toki aiheuttaa aivastelua, mutta varsinainen ärsytystä aiheuttava erite on eläinten hilse eli kuollut ihokudos. Asuntoihin kertyvä pöly kerää eläinten hilsettä roppakaupalla, joten huoneistojen allergiasiivous on syytä tehdä huolella – irtokarvat on helppo havaita silmin, sillä ne kyllä erottuvat pinnoilta. Sen sijaan hilsettä on hankalampi huomata.

Allergiasiivouksessa asunnosta poistetaan kaikki allergiaoireita aiheuttavat tekijät. Huoneistosta käydään läpi joka nurkka, ja käsittelemättä jäävät ainoastaan kattorakenteet. Puhdistuksessa käytetään apuna höyrymenetelmää, jolla lika saadaan pois esimerkiksi myös pattereiden väleistä. Tällä tavalla pattereiden rakenteista saadaan pois lemmikkieläinten hilsettä ja karvoitusta kerännyt pöly.

Höyrypesun lisäksi asunto käydään läpi myös käsinpesulla. Ovet, seinät, lattiat ja kaikki asunnon pinnat pestään huolella ja niistä poistetaan kaikki eläinten jälkeensä jättämä hilse ja tahmaisuus. Jos lemmikkieläimet ovat aiheuttaneet asunnossa hajuvahinkoja, huoneistoon tehdään otsonointi eli hajunpoisto otsonin avulla.

Otsonointi poistaa asunnosta kaikki haitalliset ja epämiellyttävät hajut. Tiloihin asetetaan otsonaattori, joka pidetään käynnissä muutamasta tunnista muutamaan vuorokauteen riippuen hajuhaittojen suuruudesta ja asunnon koosta. Otsonointi tuhoaa hajujen lisäksi asunnosta home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Otsonoinnin suorittaa aina ammattilainen, sillä otsoni on hengitettynä myrkyllinen yhdiste. Tästä syystä otsonoinnissa on tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita. Oikein käytettynä otsonoinnista saa erinomaisen avun hajujenpoistossa. Tärkeää on, että asunnossa ei oleskella otsonoinnin aika ja että huoneisto tuuletetaan huolella käsittelyn jälkeen.

Myös kylpytilat ja kaakelit puhdistetaan

Moni lemmikkieläimen omistaja säilyttää eläinten tarvikkeistoa ja ruokia kylpyhuoneessa. Esimerkiksi kissanhiekkalaatikko sijoitetaan useimmiten märkätiloihin, koska pesuhuone on helppo pitää puhtaana. Kylpyhuoneeseen kertyy helposti jos jonkinlaista bakteerikantaa, jonka puhdistamisessa täytyy noudattaa erityistä huolellisuutta.

Kylpyhuone käsitellään allergiasiivouksessa BR57-aineella. Voimakas puhdistusaine tuhoaa märkätiloista kaikki lemmikkieläinten eritteet ja niiden hajut pinnoilta. Esimerkiksi kaakeleiden saumat keräävät helposti pinttynyttä likaa, ja siksi ne käydään läpi erityistä huolellisuutta noudattaen. Käsittelyn jälkeen suihkussa ei enää haise kissanpissa, sillä tehokas puhdistus jättää jälkeensä vain raikkaan puhdistusaineen tuoksun.

Allergiasiivous tekee kodista putipuhtaan. Asunto on helppo saada vuokralle tai kaupaksi ammattilaisten käsittelyn jälkeen. Tilaamalla puhdistuspalvelut varmistat itsellesi kauniin ja ennen kaikkea terveellisen kodin.